1) ΠΟΥΡΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
3 κουπάκια γιαουρτιού (250gr) τα γεμίζουμε με φρέσκα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια (καρότα, μπιζέλια, φασολάκια, σπανάκι, λάχανο, ντομάτες)
300gr κατεψυγμένο μπρόκολο το οποίο το βράζουμε με 2 φλυτζάνια νερό και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με τα φρέσκα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Αποθηκεύουμε είτε σε κουπάκια γιαουρτιού, είτε σε πλαστικές σακούλες χωρητικότητας 250 ml και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
2) ΡΥΖΙ
2 1/2 φλυτζάνια ρύζι 5 φλυτζάνια νερό και 1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτικαι βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Αφού κρυώσει το ρύζι και αφού ξεπαγώσουμε ένα κεσεδάκι αναμειγνύουμε και έχουμε έτοιμο το σιτηρέσιο σε αναλογία 1 φλυτζάνι/ 5 κιλά ΣΒ/12 ώρες
(Modified from ByrneK : Food allergy. In skin Diseases of dogs & cats, Potomac,MD,Dermapet, Inc, 1994)